View unanswered posts | View active topics It is currently 21 Oct 2019, 08:09Reply to topic  [ 108 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Sömnproblem 
Author Message

Joined: 04 Jan 2015, 22:22
Posts: 233
Post Sömnproblem
Nu är kanske inte det här rätta forumet men hecks jag behöver skriva av mig ändå.

För 3,5 år sen så förstörde jag min rygg på jobbet. In åker jag till sjukhuset röntgas och går igenom diverse inte så roliga tester.. :?
Sätts in i rehablitering och får en massa mediciner och sägs att jag kan åka hem och självmedicinera mig själv med olika smärtpiller.

Tur som det som var så göra jag lite research innan jag kastar in piller som om dem vore M&M. Det första och andra samma medicin fast en snabbverkande och en långtidsverkande, Oxynorm och Oxycontin.

Efter att ha fått lite research och kött på benen så väljer jag att härda ut smärtan och gå utan. Men det blir värre, får ett hackande tillstånd när jag försöker resa mig upp eller gå ned/upp för trapporna.

Eftersom det har stört sig in på mina sömnvanor har jag inget annat lösning än att prova sömntabletter för att kunna somna in.


Men detta har skapat mer problem än att lösa.

Jag tar endast en halvtablett trots att jag är preskriberad att ta en hel, tabletten börjar verka inom 10 min så jag ser till att borsta tänderna och göra mig i ordning för sömn och så tar jag den.

Efter 5 min börjar jag känna verkan, jag blundar och så vitt jag vet så somnar jag.


Men det är långt ifrån sanningen jag luras att tro. Jag går runt "klarvaken" i huset och gör konstiga grejer, slutar med att gå till sängs och
sova på riktigt, upp vaknar jag och har inte det minsta minne vad jag har gjort under natten, blackout.

Jag får samtal från folk som griniga och säger "Vafan ringer du mig mitt i natten för?"

jag söker upp spår i huset som känns helt obekanta, som att jag har gjort toast och bryggt kaffe och ringt runt till folk utan att ha det minsta minne av det när jag vaknar.

Vad kan jag göra? Förutom att sluta ta sömntabletter. Finns det något sm kan hjälpa mig somna in?


14 Jan 2015, 19:18
Profile

Joined: 06 Feb 2009, 18:15
Posts: 455
Location:
Post Re: Sömnproblem
Det är klokt att undvika oxy i möjlig mån. Det funkar utan tvekan, men medför mycket biverkningar och framförallt stor risk för beroendeproblem.
Prova någon annan typ av insomningstablett, det finns några olika som funkar på lite olika sätt.


Last edited by Jesperado on 14 Jan 2015, 21:21, edited 1 time in total.14 Jan 2015, 19:58
Profile ICQ YIM WWW

Joined: 04 Jan 2015, 22:22
Posts: 233
Post Re: Sömnproblem
Dem har jag undervikt att ta, kostade skjortan på apoteket hade jag vetat innan hade jag inte ens hämtat ut dem.

Jag har lyckats med med rätt träning få bukt med ryggsmärtan till viss mån, det är fortfarande som värst under kvällarna och jag behöver min sömn för att klara mig under dagen.

Men vad jag letar efter är något som kan hjälpa mig somna in och som inte är någon sömntablett.

Dels för blackouten som jag får av liknande tablett men också för att jag vill känna mig utvilad när jag vaknar, vilket jag oftast inte gör tvärtom känner mig trött ända in till lunchtid.


14 Jan 2015, 20:43
Profile

Joined: 18 Jun 2011, 14:31
Posts: 1092
Location: Sollentuna
Post Re: Sömnproblem
Jag har också ryggproblem,har vart sjukskriven mestadels sista året och har haft problemen länge... :?
Vilken typ av smärta/skada har du? Har du fått vettiga svar/diagnos?
På medicinrek låter det lite sådär,sådär narkotiska preparat bör det ha gått rätt långt innan man skriver ut,mig skriver dom knappt ut lågdos Stesolid ens.Se till att du får träffa nån riktigt bra specialist,det finns så många inom sjukvården som inte hjälper ett dugg.
Rena smärtpiller är jobbiga att äta länge,kroppen och magen tar gärna stryk
Saroten i lågdos eller Lyreca kan vara mkt bra om smärtan är delvis nervrelaterad,man sover bättre på dom också


15 Jan 2015, 00:28
Profile
User avatar

Joined: 18 Sep 2004, 23:06
Posts: 2583
Location: Täby
Post Re: Sömnproblem
Beror ju på hur kraftiga doningar som krävs i ditt fall, men en stadig kopp camomillte just innan sänggående gör underverk för sömnen tycker jag.


15 Jan 2015, 00:31
Profile

Joined: 04 Jan 2015, 22:22
Posts: 233
Post Re: Sömnproblem
Jag har tagit hand om Skadan med rätt typ av träning och motion. Men jag kanske är för feg för det jag vet inte, har inte vågat ta en enda smärttablett som blivit utskriven till mig.

Det kanske beror mycket på vilken läkare man har. Den husläkare jag har låter sig inte beröras av bieffekter av så kalla oxycontin, tvärtom är det allt han kan rekommendera enligt honom mot smärtan.

Ingen direkt diagnos utan ryggsmärtor helt enkelt, jag jobbar i en bensinmack med stor biltvätt, stor butik så det finns alltid något att göra och det blir många hårda lyft om dagarna.

Jag söker mest något i naturlig medel något typ av naturmedicin så att säga som faktiskt verkar.

Jag ska testa ovanstående tips och får återkomma med resultat.


15 Jan 2015, 00:45
Profile
User avatar

Joined: 27 Nov 2004, 23:31
Posts: 610
Location: Stockholm
Post Re: Sömnproblem
Kan bara säga att jag har ringt folk mitt i nätterna, gått omkring och gjort saker, äter etc i någon form av halvdvala. En hemsk känsla.
För mig hjälper tystnad, svalt rum och mörker. Samt semester från jobbet då jag är enormt stressad på jobbet hela tiden.

_________________
Jag sponsrar Ljudbojen
The Rocketmen Sampletons


15 Jan 2015, 01:52
Profile WWW

Joined: 10 Aug 2002, 23:07
Posts: 1064
Post Re: Sömnproblem
Låter som det är stilnoct.. du äter?

Oxy e inte å leka me....

_________________
Att tala är silver
Att ljuga är guld


15 Jan 2015, 17:00
Profile

Joined: 04 Jan 2015, 22:22
Posts: 233
Post Re: Sömnproblem
Bingo, det är Stilnoct fast ibland får jag den under namnet Zolpidem. Har bokat tid hos läkaren och kunde klämma in mig imorgon förmiddag, hoppas jag kan få en annan lösning på detta.

Oxy har jag inte ens prövat, har andra problem också förutom ryggen, fysiska. Men om det förvärras smärtmässigt blir jag tvungen att börja medicineras. Sjukt att man kan få sanna här tabletter och sättas på självmedicinering. Recept för fail


Domo arigato!


15 Jan 2015, 18:14
Profile
User avatar

Joined: 18 Sep 2004, 23:06
Posts: 2583
Location: Täby
Post Re: Sömnproblem
Max en halv propavan ett par timmar innan sängåendet sen en halv stilnoct vid sängdax...

:wink:


Last edited by Svullo on 17 Jan 2015, 13:59, edited 2 times in total.15 Jan 2015, 19:48
Profile
User avatar

Joined: 01 Mar 2013, 00:46
Posts: 118
Location: Uppsala
Post Re: Sömnproblem
Stilnoct är ju ganska ökänt för just det där som du beskriver, jag använder det själv men bara 0.5 mg, efter att jag har gått och lagt mig och försökt varva ner en stund. Har dock gjort rätt knäppa saker när jag har tagit högre doser, jävligt skum medicin det där. Finns ju en hel del andra sömnmediciner som inte gör en helknäpp som det säkert går att prova på.


15 Jan 2015, 21:41
Profile

Joined: 18 Jun 2011, 14:31
Posts: 1092
Location: Sollentuna
Post Re: Sömnproblem
Samtliga mediciner du fått utskrivna skapar ju beroende/stark tillvänjning och Stilnoct verkar inte rolig att sätta ut heller...dessutom skumma biverkningar uppenbarligen :roll:

Ska du till samma läkare igen? I så fall skulle jag ifrågasätta honom rätt rejält och byta läkare alt. leta upp en specialist


15 Jan 2015, 23:15
Profile

Joined: 10 Aug 2002, 23:07
Posts: 1064
Post Re: Sömnproblem
Jag är så pass gammal att jag fått Rohopnol utskrivet av skön privatläkare här i stan för 10-15 år sen!

Dessa är pga sin extremt korta halveringstid inte beroendeframkallande som tex Stessolid Xanor Temesta etc...

Stillnoct... är betydligt jävligare än Rohypnol även dom!

Idag tar jag atarax en gång i veckan, dom är som en klubba i skallen och när man vaknar mår man som en prins!

_________________
Att tala är silver
Att ljuga är guld


16 Jan 2015, 01:25
Profile

Joined: 10 Dec 2013, 04:14
Posts: 34
Post Re: Sömnproblem
Tyvärr är dina reaktioner vanliga biverkningar av just z-analoger, zopiklon och zolpidem. I kombination med andra mediciner, ex Lergigan, kan hallucinationer deluxe inträffa. Det man kan prova är just Lergigan eller Theralen eftersom dessa mediciner inte har samma tillvänjning eller beroendeproblematik. De är antihistaminer som också har lugnande och sömngivande egenskaper. Vad gäller Rohypnol (flunitrazepam) så tillhör den gruppen bensodiazepiner som tyvärr är lika effektiva som beroendeframkallande efter en relativt kort användningstid. Kroppen vänjer sig väldigt snabbt vid preparatet och den initiala dosen blir så småningom verkningslös. Patienten ökar då dosen (lågdostolerans) för att uppnå samma effekt som tidigare och detta tillstånd markerar i regel det första stadiet av medicinberoende. Inte helt sällan så misstolkas denna tolerans för att patientens ursprungliga besvär förvärrats och därför kan ibland dosökningen till och med rekommenderas av den behandlande läkaren. Om man tagit höga doser av bensodiazepiner under en längre tid så följer riktigt obehagliga abstinensbesvär och det enda sättet att klara av att sluta är under en medicinskt kontrollerad avtrappning. Som sagt, tabletter kan hjälpa men oxå ställa till med besvär man inte hade en aning om.


16 Jan 2015, 16:34
Profile

Joined: 04 Jan 2015, 22:22
Posts: 233
Post Re: Sömnproblem
Jag tror jag behöver vara lite tydligare, jag blev remitterad dessa mediciner, oxycontin och oxynorm. Samma medicin, en snabbverkande och det andra långtidsverkande upp till 12 timmar.

Eftersom jag ville tillbaka till jobbet och tanken att sitta hemma och självmedicinera mig själv var det sista jag ville göra gjorde jag lite sökning och fann mer info om dessa två, för om dem lindrar smärtan och låter mig vara klar i huvudet så skulle jag ta det men det visar sig att det inte är så.

Jag hade redan plockat ut ett uttag men tog inte ens en. Bieffekterna och epidemin dessa medicin har orsakat i bland annat i USA satte skräck i mig så jag avstod från att de. Så inga preparat av innehållet Oxy har aldrig satt spår i min kropp.

Istället blev jag rekommenderad att prova en personlig tränare som kan hjälpa mig och lära mig att träna och förstärka musklerna och sänka smärtan något.

Som tur var så funkade träning och jag har gjort samma träning i drygt tre år nu. Motionerar varannan dag och Motionerar till jobbet när jag kan.

Men, jag började få sömnproblem och besökte min husläkare som satte mig på diverse olika piller hälften av dem kan jag inte ens uttal rätt.

On och off kom perioder då jag kunde somna in naturligt till att jag låg vaken och stirrade på samma punkt i timmar i förhoppning om tio minuters sömn.

Idag så hade jag lyckats träffa min läkare och han har satt mig nu propavan. Jag får återkomma om hur dem fungerar för mig imorgon.

Skålar med ett glas Sockerdricka!


16 Jan 2015, 18:10
Profile

Joined: 15 Dec 2009, 17:36
Posts: 1930
Location:
Post Re: Sömnproblem
Jag kan berätta att jag skickades hem från akuten med en påse oxycontin i samband med en fotskada i höstas. Tog 5 mg innan hag somnade strax före midnatt. Sov bra men vaknade på morgonen och kände mig snabbt yrslig i samband med att jag höll på med morgonbestyren. Jag satte mig ner i en fåtölj där jag tydligen svimmade av. Fick veta efteråt av min fru att jag varit borta i över en minut och att jag skakat i kramper. Bitvis hade jag inte andats och hon kände inte min puls.
Fick åka ambulans till akuten som bara kunde härleda det hela till Oxycontinet. Det tog mig nästan exakt 12 timmar innan jag blev mig själv igen. Jag kommer ALDRIG ta morfinpreparat igen!

_________________
Back and forth. Forever
))<>((


16 Jan 2015, 21:15
Profile ICQ YIM WWW

Joined: 04 Jan 2015, 22:22
Posts: 233
Post Re: Sömnproblem
snutstrut wrote:
Jag kan berätta att jag skickades hem från akuten med en påse oxycontin i samband med en fotskada i höstas. Tog 5 mg innan hag somnade strax före midnatt. Sov bra men vaknade på morgonen och kände mig snabbt yrslig i samband med att jag höll på med morgonbestyren. Jag satte mig ner i en fåtölj där jag tydligen svimmade av. Fick veta efteråt av min fru att jag varitborta i över en minut och att jag skakat i kramper. Bitvis hade jag inte andats och hon kände inte min puls.
Fick åka ambulans till akuten som bara kunde härleda det hela till Oxycontinet. Det tog mig nästan exakt 12 timmar innan jag blev mig själv igen. Jag kommer ALDRIG ta morfinpreparat igen!


Du menar väl längre än det där? Som sagt jag har inte testat någon av smärtstillande tabletterna som blivit utskrivna till mig. Har bara använt sömntabletter och det är vad jag i stort sett frågar om ang tips.


Som värst var det förra året när läkaren skrev ut omeprazol, tror jag hette, den stannade i kroppen i över 24 timmar.

Om det finns någon typ av naturmedicin som faktiskt funkar, som kan hjälpa mig sova och vakna utvilad utan att gå runt som en zombie så vore jag tacksam om någon kan tipsa något.

Det du var med om låter inget kul, verkligen.


16 Jan 2015, 21:25
Profile

Joined: 27 Dec 2007, 21:50
Posts: 2611
Location: Eskilstuna
Post Re: Sömnproblem
2001-2003 så gick jag sjukskriven efter en trafikolycka.. fick möte av en bil på min sida av vägen...
frontalsmäll.... fick komprimering av 8 diskar i ryggen o nervskador....
fick utskrivet tiparol retard
o lite annat konstigt skit visade sig att jag var allergisk mot morfin
... däckade 3 dygn pga detta med extrema bieffekter som varade i en vecka..
till saken är att jag kunde inte sova mer än nån timma pga värk o smärta o ryggläge var omöjligt...
men kroppen lärde sig att normalisera denna smärta värk... tog ca 6-10 mån utan piller..
sen lyckades jag utöka till 3-4 timmars sömn... efter 3 år så kunde jag sova 6 timmar...
o där är jag än idag..
undvik allt vad piller heter... lär dig smärtan o handskas med den.. piller förstör livet enligt mig o min gammla sjukgymnast :wink:

_________________
    Zvenamps
    Rörförstärkaretekniker


17 Jan 2015, 00:12
Profile WWW

Joined: 18 Jun 2011, 14:31
Posts: 1092
Location: Sollentuna
Post Re: Sömnproblem
Heisenberg wrote:
snutstrut wrote:
Jag kan berätta att jag skickades hem från akuten med en påse oxycontin i samband med en fotskada i höstas. Tog 5 mg innan hag somnade strax före midnatt. Sov bra men vaknade på morgonen och kände mig snabbt yrslig i samband med att jag höll på med morgonbestyren. Jag satte mig ner i en fåtölj där jag tydligen svimmade av. Fick veta efteråt av min fru att jag varitborta i över en minut och att jag skakat i kramper. Bitvis hade jag inte andats och hon kände inte min puls.
Fick åka ambulans till akuten som bara kunde härleda det hela till Oxycontinet. Det tog mig nästan exakt 12 timmar innan jag blev mig själv igen. Jag kommer ALDRIG ta morfinpreparat igen!


Du menar väl längre än det där? Som sagt jag har inte testat någon av smärtstillande tabletterna som blivit utskrivna till mig. Har bara använt sömntabletter och det är vad jag i stort sett frågar om ang tips.


Som värst var det förra året när läkaren skrev ut omeprazol, tror jag hette, den stannade i kroppen i över 24 timmar.

Om det finns någon typ av naturmedicin som faktiskt funkar, som kan hjälpa mig sova och vakna utvilad utan att gå runt som en zombie så vore jag tacksam om någon kan tipsa något.

Det du var med om låter inget kul, verkligen.


Har inget medicintips ang sömn men har genom ett antal rehab :| fått en del praktiska tips runt isänggåendet som jag kör periodvis Ett slags naturmedicin :)
Andnings/avslappnings/meditationsövningar, gå i säng samma tid,stäng av yttre intryck minst en timme innan sovdags,undvik alkohol,skapa en lugn rutin typ en lugnande kopp te utan koffein o.s.v
Det handlar mer om vad jag själv gör än vad jag stoppar i mig har jag upptäckt själv,värt att prova,om du inte gjort det redan


17 Jan 2015, 00:26
Profile

Joined: 04 Jan 2015, 22:22
Posts: 233
Post Re: Sömnproblem
Kan hade aldrig trott på det förens lite research som jag förstått om att rophynol används på patienter.

Jag trodde att det var en illegal klassad preparat de som använder det kallar det the gate way drug.

Lämna din drink ensam för två sekunder och dem har redan hällt, snabbverkande blackouts och Lämna inga biologiska tecken då den försvinner offret till avskilt ställe och våldtar


17 Jan 2015, 01:17
Profile

Joined: 18 Jun 2011, 14:31
Posts: 1092
Location: Sollentuna
Post Re: Sömnproblem
Heisenberg wrote:
Kan hade aldrig trott på det förens lite research som jag förstått om att rophynol används på patienter.

Jag trodde att det var en illegal klassad preparat de som använder det kallar det the gate way drug.

Lämna din drink ensam för två sekunder och dem har redan hällt, snabbverkande blackouts och Lämna inga biologiska tecken då den försvinner offret till avskilt ställe och våldtar


Rohypnol ingår i Benzodiazepinfamiljen,(lugnande,sömn,kramplösande) så det är inte så konstigt i sig,där finns Valium/Stesolid,Sobril m.fl,men effekten den har som självboostare och känslomässig avtrubbare hos våldsverkare är verkligen brutal,den finns fortfarande men under annat namn,den verksamma beståndsdelen Flunizatrepam,vad jag förstått...halveringstiden är inte särskilt kort 12-18 timmar och mkt beroendeskapande
Att skriva ut den som sömnmedicin borde vara olagligt,patienten är ofta desperat att få sova och tänker inte klart


17 Jan 2015, 12:31
Profile

Joined: 10 Dec 2013, 04:14
Posts: 34
Post Re: Sömnproblem
Ett litet tillrättaläggande: Flunitrazepam har en halveringstid på 18 - 22 timmar. Detta betyder att man har kvar motsvarande halva dosen från kvällen innan. Halcion är den bensodiazepin som går ur kroppen snabbast med en halveringstid på 2 timmar. Anledningen till att Rohypnol inte längre säljs i sverige beror på att tillverkaren Roche hade lönsamhetsproblem med preparatet. Rohypnol kallas för daterape drug och förbjöds i bland annat Usa men finns kvar i sverige under namnet flunitrazepam eller fluscand. Den har en hög narkotikaklassning.
Berätta gärna hur Propavan funkade! Många som tar den brukar víttna om obehagliga myrkrypningar och äldre personer bör inte ta Propavan.


17 Jan 2015, 12:51
Profile

Joined: 18 Jun 2011, 14:31
Posts: 1092
Location: Sollentuna
Post Re: Sömnproblem
botox2 wrote:
Ett litet tillrättaläggande: Flunitrazepam har en halveringstid på 18 - 22 timmar. Detta betyder att man har kvar motsvarande halva dosen från kvällen innan. Halcion är den bensodiazepin som går ur kroppen snabbast med en halveringstid på 2 timmar. Anledningen till att Rohypnol inte längre säljs i sverige beror på att tillverkaren Roche hade lönsamhetsproblem med preparatet. Rohypnol kallas för daterape drug och förbjöds i bland annat Usa men finns kvar i sverige under namnet flunitrazepam eller fluscand. Den har en hög narkotikaklassning.
Berätta gärna hur Propavan funkade! Många som tar den brukar víttna om obehagliga myrkrypningar och äldre personer bör inte ta Propavan.


13-19 enl Fass och 12-18 såg jag nånstans,men det kanske beror på dos,0,5 el 1,0mg :) Hursomhelst,inte särskilt kort som många tror


17 Jan 2015, 13:05
Profile
User avatar

Joined: 18 Sep 2004, 23:06
Posts: 2583
Location: Täby
Post Re: Sömnproblem
OM inget annat hjälper så har vi förstås det tyngsta medlet av dem alla, men det bör undvikas i det längsta..
Ja jag pratar om det sk Norrländska sömnpillret..

Tag 1-2 Pitepalt just innan sänggående, enda nackdelen är att det är väldigt vanebildande och bör således användas väldigt restriktivt. :shock:


17 Jan 2015, 14:02
Profile

Joined: 04 Jan 2015, 22:22
Posts: 233
Post Re: Sömnproblem
Tacksam för alla tips, det är jag verkligen. Som sagt tidigare så fick jag nya sömntabletter att prova igår, nämligen propavan.


Om det finns ett helvete så vill jag tro att jag gick igenom det inatt.

Det började verka en kvart efter att jag tagit tabletten. Jag känner mig dåsig och trött, går och lägger mig direkt. Och så börjar helvetet, måste vara nåt jag är allergisk mot i denna preparat. För jag kunde inte ligga still en enda minut, det var som om det kryllade av myror på kroppen och jag kunde inte sluta klia mig i sex timmar.

Trött nog att sova, men kliar mig hela tiden kan inte ligga, sitta eller stå still. Det var hemskt!

Jag säger inte att propavan är dåligt, det måste vara min kropp som reagerar konstigt.


17 Jan 2015, 14:19
Profile

Joined: 04 Jan 2015, 22:22
Posts: 233
Post Re: Sömnproblem
Jag känner dig, det där måste verkligen ha varit ett hårt smäll både fysiskt och psykiskt. När jag var mindre så åkte jag bil med min far, tillägger han hade inte körkort än mindre kunskap trafikregler.

Hur som helst, vi hamnar i två fils väg och plötsligt får bilen punktering. Oerfaren som min far var hamnar han i panik. Istället för att ta bort foten från gaspedalen och bromsa så gasar han på extra och plötsligt kör vi i zig zag på vägen.

Mot oss i den andra filen kommer en buss, chauffören tror att det är ett par ungdomar i bilen som försöker skoja till. Han ökar farten och tänker "skrämma slag hos tonåringarna" ovetande om att det bara rör sig om en Oerfaren förare med punktering.

Ska inte dra ut på det längre annars blir det tresidig. Kort sagt min storebror som sitter baksätet bredvid mig dör, min far dör i ambulansen. Jag klarade mig men svåra skador dock. Men än idag lider jag från dem skadorna.

zven wrote:
2001-2003 så gick jag sjukskriven efter en trafikolycka.. fick möte av en bil på min sida av vägen...
frontalsmäll.... fick komprimering av 8 diskar i ryggen o nervskador....
fick utskrivet tiparol retard
o lite annat konstigt skit visade sig att jag var allergisk mot morfin
... däckade 3 dygn pga detta med extrema bieffekter som varade i en vecka..
till saken är att jag kunde inte sova mer än nån timma pga värk o smärta o ryggläge var omöjligt...
men kroppen lärde sig att normalisera denna smärta värk... tog ca 6-10 mån utan piller..
sen lyckades jag utöka till 3-4 timmars sömn... efter 3 år så kunde jag sova 6 timmar...
o där är jag än idag..
undvik allt vad piller heter... lär dig smärtan o handskas med den.. piller förstör livet enligt mig o min gammla sjukgymnast :wink:


17 Jan 2015, 14:55
Profile

Joined: 18 Jun 2011, 14:31
Posts: 1092
Location: Sollentuna
Post Re: Sömnproblem
Heisenberg wrote:
Tacksam för alla tips, det är jag verkligen. Som sagt tidigare så fick jag nya sömntabletter att prova igår, nämligen propavan.


Om det finns ett helvete så vill jag tro att jag gick igenom det inatt.

Det började verka en kvart efter att jag tagit tabletten. Jag känner mig dåsig och trött, går och lägger mig direkt. Och så börjar helvetet, måste vara nåt jag är allergisk mot i denna preparat. För jag kunde inte ligga still en enda minut, det var som om det kryllade av myror på kroppen och jag kunde inte sluta klia mig i sex timmar.

Trött nog att sova, men kliar mig hela tiden kan inte ligga, sitta eller stå still. Det var hemskt!

Jag säger inte att propavan är dåligt, det måste vara min kropp som reagerar konstigt.


Jag får lätt klåda av vissa tabletter,men har börjat ta en allergitablett och det har faktiskt hjälpt mot kliet.


17 Jan 2015, 16:58
Profile

Joined: 18 Jun 2011, 14:31
Posts: 1092
Location: Sollentuna
Post Re: Sömnproblem
Svullo wrote:
OM inget annat hjälper så har vi förstås det tyngsta medlet av dem alla, men det bör undvikas i det längsta..
Ja jag pratar om det sk Norrländska sömnpillret..

Tag 1-2 Pitepalt just innan sänggående, enda nackdelen är att det är väldigt vanebildande och bör således användas väldigt restriktivt. :shock:


Haha,Pitepalt är min favoriträtt :lol:


17 Jan 2015, 16:59
Profile

Joined: 18 Jun 2011, 14:31
Posts: 1092
Location: Sollentuna
Post Re: Sömnproblem
Heisenberg wrote:
Jag känner dig, det där måste verkligen ha varit ett hårt smäll både fysiskt och psykiskt. När jag var mindre så åkte jag bil med min far, tillägger han hade inte körkort än mindre kunskap trafikregler.

Hur som helst, vi hamnar i två fils väg och plötsligt får bilen punktering. Oerfaren som min far var hamnar han i panik. Istället för att ta bort foten från gaspedalen och bromsa så gasar han på extra och plötsligt kör vi i zig zag på vägen.

Mot oss i den andra filen kommer en buss, chauffören tror att det är ett par ungdomar i bilen som försöker skoja till. Han ökar farten och tänker "skrämma slag hos tonåringarna" ovetande om att det bara rör sig om en Oerfaren förare med punktering.

Ska inte dra ut på det längre annars blir det tresidig. Kort sagt min storebror som sitter baksätet bredvid mig dör, min far dör i ambulansen. Jag klarade mig men svåra skador dock. Men än idag lider jag från dem skadorna.


Ojojoj :shock:
zven wrote:
2001-2003 så gick jag sjukskriven efter en trafikolycka.. fick möte av en bil på min sida av vägen...
frontalsmäll.... fick komprimering av 8 diskar i ryggen o nervskador....
fick utskrivet tiparol retard
o lite annat konstigt skit visade sig att jag var allergisk mot morfin
... däckade 3 dygn pga detta med extrema bieffekter som varade i en vecka..
till saken är att jag kunde inte sova mer än nån timma pga värk o smärta o ryggläge var omöjligt...
men kroppen lärde sig att normalisera denna smärta värk... tog ca 6-10 mån utan piller..
sen lyckades jag utöka till 3-4 timmars sömn... efter 3 år så kunde jag sova 6 timmar...
o där är jag än idag..
undvik allt vad piller heter... lär dig smärtan o handskas med den.. piller förstör livet enligt mig o min gammla sjukgymnast :wink:


17 Jan 2015, 17:00
Profile

Joined: 04 Jan 2015, 22:22
Posts: 233
Post Re: Sömnproblem
Det här var i te nån lätt klåda kan jag säga. Det närmast som kan beskrivas som en känsla av rastlöshet i lederna, kunde varken sitta ligga eller stå still. Och så kliande också.

Måste sett ut som att jag gjorde nån konstig variant av regndans

Nej propavan är inget för mig. Det där vill jag inte uppleva igen.


17 Jan 2015, 17:23
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 108 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.