Author |
Message |
kjelle
Joined: 18 Mar 2007, 21:58 Posts: 8742 Location: Uppsala
|
Har spenderat en del av dagen med inhandling av basvaror för en bättre middag jag och mina whiskyprovande vänner skall traktera damerna med. Blir hummer, oxfile, ostar m.m. En stor del av kostnaden ligger på viner. Det blir Amaronisar, Ripassor och annat gott. Men, avslutningen på natten i morgon är mycket seriös provning av whisky, med middagen som uppvärmning![^]
|
29 Feb 2008, 02:15 |
|
|
javelin70
Joined: 19 Nov 2002, 12:11 Posts: 3087 Location:
|
Josh D Ztorsion wrote: [ några nya tips på Italienska rödvinsfronten mottages tacksamt [:p] The beat goes on and I´m so wrong Capello di Prete (negro amaro) tycker jag är är en trevlig italienare liksom Boira' (sangiovese)! Micke
|
29 Feb 2008, 13:58 |
|
|
kjelle
Joined: 18 Mar 2007, 21:58 Posts: 8742 Location: Uppsala
|
Nu har jag nyktrat till och ge några förslag i lite olika prislägen: Brunello di Montalcino Col d'Orcia Scrimaglio Barbaresco Zenato Ripassa (kör du ju redan) Montefalco (finns 04 eller 05, lagras med fördel, har 2x'01 kvar) La Grola Monte Garbi (prisvärt!) Barone Ricasoli på flaska (systemet visar den bara på box, men det finns. Ett mycket bättre vin på flaska, och några fler år på nacken Det mesta från Tenuta A Amarone körde vi till mustiga ostar igår, gott och inte skamligt dyrt.
|
02 Mar 2008, 01:56 |
|
|
someuse
Joined: 11 Jan 2004, 13:35 Posts: 204
|
arbetarpojken wrote: Bästa whiskyn är väl den man dricker just nu? hehe Nej,, helt ärligt pojkar,, kolla in Glenmorangies wood finish. De är inte så hemskans rökiga utan mer "tjejiga" o lena i smaken men helt otroligt goda. Har en Artisan som jag ska smaka av andaktsfullt här. Rökigt är gott efter pepparbiff men jag tycker sådär bara att avnjuta. Gillar personligen portwood och madeirawodden klart bäst. Mums,, sen studsar det ju ganska bra o man blir snygg, intelligent och trevligt. Tillslut kan man även bli pågränsen till självraggande. hehehe
Håller med. Glenmorangie är fantastiskt fin. Saknar den. Studentinkomsten håller oss isär. <hr noshade size="1">
|
02 Mar 2008, 10:02 |
|
|
johan
Joined: 12 Aug 2002, 10:11 Posts: 1823 Location: Helsingborg
|
Fina viner där Kjelle! Barolo eller lite fusk-Amarone så är lördagen räddad.
Angående whisky - vilken Mortlach rekommenderar du Josh D? Tycker det verkar vara mest OB på Systemet o det känns lite som det kan gå hur som. Ser inte deras "Fauna" i Systemets sortiment.
Annars smakar jag mycket gärna på rökiga Islay whiskys (Caol Ila 18 eller liknande) som de tuffa grabbarna jämnt tjatar om men avnjuter helst Islays som Glenfarclas, Longmorn, Macallan eller liknande. Favoriten är dock Highland Parks olika tappningar som har allt i mitt tycke.
|
09 Mar 2008, 20:14 |
|
|
pafal
Joined: 04 Feb 2003, 08:49 Posts: 983
|
Brora från 1973 var inte helt fel, annars blir det gärna en Bowmore för mig //Patrik Things 4 sale @ http://fissmoll.scorpionshops.com/4%20Sale/http://www.radioparadise.com/
|
09 Mar 2008, 21:09 |
|
|
Rutgersson
Joined: 06 Jan 2008, 19:09 Posts: 193 Location:
|
helmik wrote: Quote: Originally posted by Josh D Ztorsion Choklad är gott det också, men det ska avnjutas med kaffe Hmmm, jag har faktiskt provat choklad tillsammans med en skaplig Amarone. Ingen dum kombination alls! Prova choklad (gärna en mörk tryffel) tillsammans med en flaska Don Guido Pedro Ximenez 20 Years (nr 94234 på bolaget). Är inne tillfälligt och ligger på 89:- för en halvflaska. Troligen det trevligaste dessertvinet som finns i landet just nu. Har det stora nöjet att ha en kompis som är sommelier, så istället för att ha vändor på puben med mina kursare brukar vi träffas varannan månad och ha provningar. Vi står för dryck och tilltugg, kunskapen är grattis. PS. Bra tips där Kjelle ds.
|
10 Mar 2008, 11:12 |
|
|
Edvin Medvind
Joined: 27 Jan 2006, 23:29 Posts: 549 Location:
|
Tar tillbaks tråden under hundringen:
Argento Malbec nr 6649 Argentina
Errázuriz Estate Pinot Noir (nr 6294) Chile
testa dessa två om ni inte gjort det!
Vad gäller whiskey, så har jag återvänt från dödskuggans/single maltens dal och erkänner för mig själv att Jameson är den bästa whiskeyn.
|
10 Mar 2008, 14:03 |
|
|
kjelle
Joined: 18 Mar 2007, 21:58 Posts: 8742 Location: Uppsala
|
Kan väl hålla med om att vi snobbar till det lite både med vin och whiskeysorterna. Men, det är ganska vanligt att många lägger ner många hundringar på oxfilen utan att blinka, och våndas över några futtiga tior mer för vinet. Får väl pusha för Monte Garbin då, som ligger under hundringen. Stellensicht vinerna strax över hundra är kanonbra, speciellt Shiraz:en. Men då hamnade vi utanför Italien!
|
10 Mar 2008, 15:00 |
|
|
Edvin Medvind
Joined: 27 Jan 2006, 23:29 Posts: 549 Location:
|
kjelle wrote: Kan väl hålla med om att vi snobbar till det lite både med vin och whiskeysorterna. Men, det är ganska vanligt att många lägger ner många hundringar på oxfilen utan att blinka, och våndas över några futtiga tior mer för vinet. Får väl pusha för Monte Garbin då, som ligger under hundringen. Stellensicht vinerna strax över hundra är kanonbra, speciellt Shiraz:en. Men då hamnade vi utanför Italien! Snobba på bara! [:)] Jag tänkte bara komma med två prisvärda alternativ under hundringen.
|
10 Mar 2008, 15:18 |
|
|
ralvejd
Joined: 15 Jan 2008, 22:13 Posts: 1849 Location: skaraborg
|
Josh D Ztorsion wrote: så sant! eller som min granne på landet som föredrar Sofiero 7,2 på burk, framför mina Ale. Han får tre burkar odrickbart blask med 7,2% för en flaska av mina 4,7%-iga Ale men å andra sidan är det viktigt för honom att dricka många bärs. För mig är det vikigare att dricka god öl(vill man bli packad finns det ju alltid Lagavullin [;)][:D])
YPK är en viktig faktor [}:)] /ralvejd http://web.telia.com/~u47807709/
|
10 Mar 2008, 20:19 |
|
|
notuern
Joined: 17 Mar 2007, 17:49 Posts: 1712 Location:
|
Josh D Ztorsion wrote: så sant! eller som min granne på landet som föredrar Sofiero 7,2 på burk, framför mina Ale. Han får tre burkar odrickbart blask med 7,2% för en flaska av mina 4,7%-iga Ale men å andra sidan är det viktigt för honom att dricka många bärs. För mig är det vikigare att dricka god öl(vill man bli packad finns det ju alltid Lagavullin [;)][:D])
Jag tillhör sorten som häldre skär ut min tunga, friterar den, och äter den igen, än att dricka en ale. [xx(][;)] Smaken är som baken(Det är bara sin egna som luktar gott!). [:o)]
|
10 Mar 2008, 20:22 |
|
|
johan
Joined: 12 Aug 2002, 10:11 Posts: 1823 Location: Helsingborg
|
Innis & Gunn [:p]
|
10 Mar 2008, 22:15 |
|
|
Edvin Medvind
Joined: 27 Jan 2006, 23:29 Posts: 549 Location:
|
johan wrote: Innis & Gunn [:p]
+1 Men ska det vara fat ska det vara guinness eller john smiths eller nåt åt det hållet
|
10 Mar 2008, 23:36 |
|
|
javelin70
Joined: 19 Nov 2002, 12:11 Posts: 3087 Location:
|
johan wrote: Innis & Gunn [:p]
+500! Har varit en klar favorit länge nu. Micke
|
11 Mar 2008, 09:13 |
|
|
faellman
Joined: 12 Aug 2002, 13:11 Posts: 2030 Location: Stockholm
|
Edvin Medvind wrote: Vad gäller whiskey, så har jag återvänt från dödskuggans/single maltens dal och erkänner för mig själv att <b><font color="blue">Jameson är den bästa whiskeyn.</b></font id="blue">
Även om jag inte håller med så är jag inte ett dugg förvånad, den är ju Irländsk [;)] MVH faellman <i><font size=1>oO0Oo URL: http://www.audiostreet.net/mrfaellman</font id=size1>"]
|
11 Mar 2008, 10:47 |
|
|
MAZA
Joined: 29 Aug 2003, 12:59 Posts: 70
|
Jag kom just hem med en Glemorangie sherry wood finish. Ska bli intressant. Dricker vanligtvis Jameson och Bowmore. -------------------------------------- http://www.backwoods.sehttp://www.myspace.com/backwoodssweden
|
13 Mar 2008, 14:33 |
|
|
Plexiglas
Joined: 27 Dec 2007, 15:24 Posts: 5497
|
Oban Balvenie Doublewood The singleton of Auchroisk - när den fanns som årgångswiskey (alltså inte den 10-åriga)! Highland Park Ardbeg Talisker http://www.myspace.com/gudarsskymning
|
13 Mar 2008, 16:00 |
|
|
johan
Joined: 12 Aug 2002, 10:11 Posts: 1823 Location: Helsingborg
|
Precis beställt en Mortlach 16 Fauna o ett par Springbank [:p]
|
13 Mar 2008, 17:13 |
|
|
JanZZon
Joined: 05 Jan 2008, 17:24 Posts: 140
|
Drack några glas Laphroaig i lördags, helt jävla underbar. En klar favorit, rekomenderas starkt.[;)] Jameson kör jag alltid med då man ska ut på fiskeäventyr, den funkar alltid trots att det inte är en single malt.
You let up you loose!!
|
13 Mar 2008, 18:00 |
|
|
ralvejd
Joined: 15 Jan 2008, 22:13 Posts: 1849 Location: skaraborg
|
I Lördags blev det Ardbeg 10 ocH BruchLaddich 15 gott gotti gott gott. Kan hända att smaklökarna var svag nedsatta efter div tjeckiska, irländska, danska och svenska öl [:)][:D][8D][:p][;)][^] /ralvejd http://web.telia.com/~u47807709/
|
13 Mar 2008, 20:11 |
|
|
Plexiglas
Joined: 27 Dec 2007, 15:24 Posts: 5497
|
JanZZon wrote: Drack några glas Laphroaig i lördags, helt jävla underbar. En klar favorit, rekomenderas starkt.[;)] Jameson kör jag alltid med då man ska ut på fiskeäventyr, den funkar alltid trots att det inte är en single malt.
You let up you loose!!
Jameson är ju lite som blodpudding med rårörda lingon, bacon och stekt ägg - gott en gång i veckan, men inget man äter på fredagar![8D][;)] http://www.myspace.com/gudarsskymning
|
14 Mar 2008, 09:28 |
|
|
swebamse
Joined: 04 Feb 2003, 11:14 Posts: 438 Location: Kalmar
|
Läste just igenom... INGEN som skrivit Rock and Roll Wisky nr1 <b>JACK DANIELS</b>(inte så konstigt kanske) Själv föredrar jag Bowmore eller någon annan ännu rökigare och tjärsmakande malt wisky. Intressantast frågan är dock <b>hur den dricks </b> ... med/utan vatten... med/utan is. Jag vet att Maltwisky "skall" drickas med vatten, men för mig är det en döds synd. Anser att all wisky skall drickas rent!!! Den sista dåren är inte född än
|
14 Mar 2008, 10:18 |
|
|
faellman
Joined: 12 Aug 2002, 13:11 Posts: 2030 Location: Stockholm
|
swebamse wrote: Intressantast frågan är dock <b>hur den dricks </b> ... med/utan vatten... med/utan is. <font color="blue"></font id="blue"><b>Jag vet att Maltwisky "skall" drickas med vatten</b>, men för mig är det en döds synd. Anser att all wisky skall drickas rent!!! Den sista dåren är inte född än Men det är ju så ytterst lite, bara någon fjuttig droppe [;)] som ska frigöra aromen ytterligare. Däremot tycker jag att det är en dödssynd att INTE dricka malt rumstempererad (t.ex. med is eller kylskåpsförvarad) [}:)] P.S. För mig är frågan var Jack Daniels hör hemma? Att det är en "Amerikansk Whiskey" är väl ingen tvekan (som också Bourbon är), men vad jag förstått så följer väl jänkarna inte "originalreceptet"? D.S. MVH faellman <i><font size="1">oO0Oo URL: http://www.audiostreet.net/mrfaellman</font id="size1">"]
|
14 Mar 2008, 10:55 |
|
|