Author |
Message |
javelin70
Joined: 19 Nov 2002, 12:11 Posts: 3087 Location:
|
Mmm, såg det där tidigare och när det gäller Lagavulin håller jag med, den är i alla fall min favorit.
Micke
|
26 Feb 2008, 16:29 |
|
|
JanZZon
Joined: 05 Jan 2008, 17:24 Posts: 140
|
Japp, kan bara hålla med. Lagavulin är klart den godaste Whiskeyn, det är nästan så man inte vill svälja ner den bara ha den och rulla runt den i munnen och riktigt sätta smaklökarna i jobb[:D].
Synd bara på priset[:(] 540 spänn eller nått sånt.
You let up you loose!!
|
26 Feb 2008, 17:16 |
|
|
ralvejd
Joined: 15 Jan 2008, 22:13 Posts: 1848 Location: skaraborg
|
Lagavullin 16 har jag träffat på 2st med helt olika karaktärer på, en rökig och tjärsmakande så peruken fattade eld samt en blek sate! (dålig process kontroll månde [?] ) Håller Laphroaig 10 högst, kan dricks tills banken kommer på besök [:D] Caol ila 18 och Bruichladdich 15 är också godis [:p] /ralvejd http://web.telia.com/~u47807709/
|
26 Feb 2008, 21:15 |
|
|
aliendealer
Joined: 22 Jul 2005, 15:14 Posts: 730 Location:
|
och för att reta upp fin-drickar-maffian lite så är den bästa Whiskyn den med cola och 4 isbitar [:D][;)]
har ännu inte lärt mig den ädla konsten att uppskatta whisky... men jag är bara 27, så det kommer väl snart. hehehe
Kitte
"Beware of the AlienDealers ! ! !"
|
26 Feb 2008, 21:29 |
|
|
kjelle
Joined: 18 Mar 2007, 21:58 Posts: 8742 Location: Uppsala
|
Lagavulin är en av dom bästa. Om man letar lite extra och slantar upp, kan hitta t.ex. Port Ellen 18yr eller årgångs, eller varför inte Ardbeg från det nedlagda destilleriet, som slår Laggan. Men då är man uppe i över 1000kr flaskan, och kan säkert hitta någon super Lagavulin som matchar. Mortlach är en av dom få sorter som inte hittat min strupe än. Måste testas! Lite förvånad över att inte se t.ex Caol Ila 18yr på listan.
|
26 Feb 2008, 21:33 |
|
|
ralvejd
Joined: 15 Jan 2008, 22:13 Posts: 1848 Location: skaraborg
|
Jaha nu sitter jag här med en laphroaig i strupen, så en tisdags skål på er då! [:)] /ralvejd http://web.telia.com/~u47807709/
|
26 Feb 2008, 21:57 |
|
|
kjelle
Joined: 18 Mar 2007, 21:58 Posts: 8742 Location: Uppsala
|
Fan ta er med whiskysnacket, nu blev jag också lurad till en![}:)] Blev en Linkwood (Speyside) 26yr Cask Strength. Jag glömmer bort vad för godis som står längst in i whiskyskåpet. Men jag skålar inte på en tisdag![:(!]
|
27 Feb 2008, 00:26 |
|
|
Burner
Joined: 04 Mar 2003, 10:10 Posts: 5832 Location: Stockholm
|
Finns bara en som funkar........[:D] "Har man slagit yxan i båten får man ro som fan"
|
27 Feb 2008, 00:55 |
|
|
Tuff
Joined: 06 Nov 2007, 22:58 Posts: 1171 Location: Stockholm
|
Talisker 18år!
|
27 Feb 2008, 01:09 |
|
|
Magic
Joined: 22 Sep 2004, 23:43 Posts: 1523 Location: Söder om landsvägen
|
Min Whisky: http://www.myspace.com/magicjohnssonthemeanmistreatersI´ve paid my dues I've got the right to play the blues.
|
27 Feb 2008, 01:35 |
|
|
Metamatik
Joined: 13 Jan 2008, 04:13 Posts: 74 Location:
|
Magic wrote: Min Whisky: En sån där Bunnahabhain sitter jag och tittar på nu. Tycker att den är sådär men helt OK i den övre skalan. Själv tycker jag att The Balvenie Single Barrel 15YO eller deras "vanliga" 10 year är det bästa man kan förgylla strupen med.
|
27 Feb 2008, 02:58 |
|
|
notuern
Joined: 17 Mar 2007, 17:49 Posts: 1712 Location:
|
Jag har provat massor av sorter med whiskey, men det är bara en enda som jag inte tycker smakar dålig hostmedicin, och det är JD. Det är väl lite cliché att jag gillar just JD, eftersom att jag är hårdrockare, men det är smällar man får ta här i livet. [:D] aliendealer wrote: och för att reta upp fin-drickar-maffian lite så är den bästa Whiskyn den med cola och 4 isbitar [:D][;)]
har ännu inte lärt mig den ädla konsten att uppskatta whisky... men jag är bara 27, så det kommer väl snart. hehehe
Kitte
"Beware of the AlienDealers ! ! !"
Black Tooth Grin är en av mina favoriter! Man slår upp cola i ett glas, också slår man i såpass mycket whiskey att man ser att den byter färg. Man kan säga att det var Panteras "banddryck". [:p]
|
27 Feb 2008, 08:23 |
|
|
helmik
Joined: 09 May 2006, 00:06 Posts: 1610 Location: Säter
|
Lagavullin 16 är min favorit också. Men jag är förvånad att ingen nämnt Springbank ännu. Här finns det en hel del att upptäcka... http://www.springbankdistillers.com/cat ... malts.html
|
27 Feb 2008, 12:41 |
|
|
kjelle
Joined: 18 Mar 2007, 21:58 Posts: 8742 Location: Uppsala
|
En 12-åring finns i skåpet ... Helt OK, men ingen sensation, enligt min mening.
|
27 Feb 2008, 12:48 |
|
|
helmik
Joined: 09 May 2006, 00:06 Posts: 1610 Location: Säter
|
kjelle wrote: En 12-åring finns i skåpet ... Helt OK, men ingen sensation, enligt min mening.
Sörru! Du tycker vi olika. Det var väl tur det. Annars skulle det inte finnas mycket att diskutera på sådana här forum! Nu har jag iofs fått smutta på en 15-årig Springbank men det kan ju inte vara så stor skillnad på den och din 12-åring antar jag.
|
27 Feb 2008, 14:58 |
|
|
faellman
Joined: 12 Aug 2002, 13:11 Posts: 2030 Location: Stockholm
|
Skotska malter: Inom kategorin "Tjära och rök" svarar jag Lagavullin, Bowmore och Laphroaig. Men skiter vi i kategorier säger jag.....OBAN [8D]! Glenfiddich är ett hån mot hela maltnäringen [xx(], iaf så länge den är grön till färgen. Irländska malter: Har provat några stycken - wow. Minns tyvärr inte namnen på stående fot. Japanska malter: Har provat två, inte illa alls.... Blended: Jodå, finns riktigt bra sådan också, fast sällsynta. Här håller jag mig definitivt till Irland [:)]. J Walker Red L måste vara branschens största rip-off och Kanadensare finns överhuvudtaget inte på kartan [xx(]. Anekdot: De lärde säger att Skottarna en gång "snodde" whiskeyreceptet från Irländarna. Skottarna var generellt duktigare affärsmän och kunde därmed slå bättre mynt av näringen. Så whiskey'ns ursprungsland är alltså EIRE [;)]. Nä nu jävlar måste jag fortsätta jobba... MVH faellman <i><font size="1">oO0Oo URL: http://www.audiostreet.net/mrfaellman</font id="size1">"]
|
27 Feb 2008, 15:03 |
|
|
dossena
Joined: 16 Mar 2004, 19:59 Posts: 195 Location:
|
Lagavulin är bäst.
|
27 Feb 2008, 15:17 |
|
|
leffje
Joined: 28 Dec 2007, 15:30 Posts: 1968 Location: Linköping
|
Mina "första val" Bowmore http://www.bowmore.co.uk/ eller Laphroaig http://www.laphroaig.com/Mitt "sista val" alla kategorier Mackmyra http://www.mackmyra.se/
|
27 Feb 2008, 16:31 |
|
|
kryckan
Joined: 27 Feb 2008, 10:39 Posts: 16 Location:
|
Av dom billigare sorterna så är absolut dom bästa:
Black Ribbon Famous grouse Teacher's
Teacher's är förvånande god och lättdrucken
"Spela på alla strängar jävla idiot!"
|
28 Feb 2008, 01:13 |
|
|
kryckan
Joined: 27 Feb 2008, 10:39 Posts: 16 Location:
|
I helgen blir det en flaska Black ribbon att njuta av.
|
28 Feb 2008, 01:35 |
|
|
arbetarpojken
Joined: 12 Aug 2004, 07:39 Posts: 1365 Location:
|
Bästa whiskyn är väl den man dricker just nu? hehe Nej,, helt ärligt pojkar,, kolla in Glenmorangies wood finish. De är inte så hemskans rökiga utan mer "tjejiga" o lena i smaken men helt otroligt goda. Har en Artisan som jag ska smaka av andaktsfullt här. Rökigt är gott efter pepparbiff men jag tycker sådär bara att avnjuta. Gillar personligen portwood och madeirawodden klart bäst. Mums,, sen studsar det ju ganska bra o man blir snygg, intelligent och trevligt. Tillslut kan man även bli pågränsen till självraggande. hehehe
|
28 Feb 2008, 10:14 |
|
|
kjelle
Joined: 18 Mar 2007, 21:58 Posts: 8742 Location: Uppsala
|
Du sa det själv, GM wood's ä'r lite tjejiga. I mitt whikeygäng har vi kategoriserat dem lite raljerande för "fjollwhisky". För att vara helt ärlig, tycker jag nog Portwooden är rätt god, men framhärdar att rökig whisky är mer manligt, och avnjutes med fördel utan pepparbiff. Vi körde en av våra provningar (låter mer seriöst än var det är, mest en förevändning för att frossa i whisky) med chilinötter som tilltugg. Never again! Efter dessa nötter smakar även Blå Oban som MacScott, vilket jag normalt sett hellre kör som spolarvätska än dricker.
|
28 Feb 2008, 13:53 |
|
|
arbetarpojken
Joined: 12 Aug 2004, 07:39 Posts: 1365 Location:
|
jo, rökigt kan vara gott o mer manligt absolut ) Men det går ju nästan överstyr när det ska smakas o tyckas,, o just att rökigare är godare. Det tycker inte jag. Ardbeg tex gillar jag, men sen beror det ju på dagsform o vad man är sugen på, hehe, som Josh just sa, att det kan sitta fint med en GM på morgonen ) Aberlour tycker jag också är en prisvärd fin "fjollwirre" *L* Men det är kul med whiskyprovning, man smakar o smakar o smakar,, hehe,, tillslut är man fin. Så visst blir det oftast frossa med det är kul *S* Ska nog ta mig en jamare,, jag är ju ledig,, o solen skiner.
|
28 Feb 2008, 15:36 |
|
|
ralvejd
Joined: 15 Jan 2008, 22:13 Posts: 1848 Location: skaraborg
|
kjelle wrote: För att vara helt ärlig, tycker jag nog Portwooden är rätt god, men framhärdar att rökig whisky är mer manligt, och avnjutes med fördel utan pepparbiff. Vi körde en av våra provningar (låter mer seriöst än var det är, mest en förevändning för att frossa i whisky) med chilinötter som tilltugg. Never again! Efter dessa nötter smakar även Blå Oban som MacScott, vilket jag normalt sett hellre kör som spolarvätska än dricker. Det enda tilltugg som funkar till livetsvatten är 70-85% choklad (tyvärr lite fjolligt det oxså [:p]) Jo det finns ett manligt tilltugg, intas frivilligt eller ofrivilligt runt den 24:e juni, MYGG [}:)] /ralvejd http://web.telia.com/~u47807709/
|
28 Feb 2008, 23:29 |
|
|
ralvejd
Joined: 15 Jan 2008, 22:13 Posts: 1848 Location: skaraborg
|
<font size="4"><font color="limegreen"><b>MALTBOJEN.se </b></font id="limegreen"></font id="size4"> [:)] [:D] [8D] [:p] [;)] [^] /ralvejd http://web.telia.com/~u47807709/
|
28 Feb 2008, 23:58 |
|
|
helmik
Joined: 09 May 2006, 00:06 Posts: 1610 Location: Säter
|
Quote: Originally posted by Josh D Ztorsion Choklad är gott det också, men det ska avnjutas med kaffe Hmmm, jag har faktiskt provat choklad tillsammans med en skaplig Amarone. Ingen dum kombination alls!
|
29 Feb 2008, 00:17 |
|
|