View unanswered posts | View active topics It is currently 18 Dec 2018, 18:17



Reply to topic  [ 6 posts ] 
Switcher/looper- hur funkar det? 
Author Message

Joined: 05 Sep 2011, 14:30
Posts: 489
Location: Lund
Post Switcher/looper- hur funkar det?
Jag använder typ 7 (BOSS) stomppedaler, en wah och en fremvägsomkopplare till min Marshall TSL. Det blir mycket plåt och sladdar vid mikrofonstativets bas (ja, jag "sjunger" också) och jag skulle gärna minska ytan av omkopplare.

jag har vid nån run-rig sett en behändig lösning där stomppedalrena placeras på en hylla i ett rack och ett "bord" med fotomkopplare sedan styr vilka pedaler som ska på och av (via midi, antar jag.).

Jag har kollat runt lite på switchar, ex https://www.blocket.se/stockholm/Octa_S ... =23_10&w=3
och https://www.blocket.se/hela_sverige?q=s ... &l=0&md=th

och de verkar ju vara väldigt användbara. Men, då är ju ändå pedalerna kvar på golvet.

Jag surfade vidare och hittade vad jag letar efter (tror jag).

Ibanez EPP 400 Effects Looping Programmer
https://www.youtube.com/watch?v=_JUpqYgBKX8

Men detta är ju en 80-talspryl. Finns det inte modernare liknande lösningar?

Jag har surfat runt lite hos Tysken men hittar inget liknande. Kan nån upplysa mig hur det funkar idag? Lägg gärna upp bilder på egna lösningar.


05 Feb 2018, 11:08
Profile

Joined: 07 May 2012, 14:39
Posts: 424
Location: Helsingborg
Post Re: Switcher/looper- hur funkar det?
RJM, CAE, Skrydstrup, Voodoo Labs, Axess Electronics, Rocktron, Mark L Custom etc. Finns rätt många som gör (eller har gjort) det du söker.


Last edited by guitarnerdswe on 06 Feb 2018, 16:22, edited 1 time in total.



05 Feb 2018, 11:32
Profile
User avatar

Joined: 14 Mar 2003, 14:36
Posts: 1839
Location: Varberg
Post Re: Switcher/looper- hur funkar det?
gurami64 wrote:
Jag har kollat runt lite på switchar, ex https://www.blocket.se/stockholm/Octa_S ... =23_10&w=3
och https://www.blocket.se/hela_sverige?q=s ... &l=0&md=th

och de verkar ju vara väldigt användbara. Men, då är ju ändå pedalerna kvar på golvet.


Beställ en multikabel från tysken. En med 16 tele-tele (eller två med 8 ). Då kan du använda blocketprylarna och sätta pedalerna på hyllan. Ja, wahwahn blir väl svår att flytta.
Raggarlösning? Jovisst men det funkar.

Mer slickt vore förstås något slags ethernet- eller blåtandskopplad switcher som står på hyllan i racket, den också.

_________________
"'scuse me, while I kiss that guy"


05 Feb 2018, 21:45
Profile

Joined: 05 Sep 2011, 14:30
Posts: 489
Location: Lund
Post Re: Switcher/looper- hur funkar det?
Marshall wrote:
gurami64 wrote:
Jag har kollat runt lite på switchar, ex https://www.blocket.se/stockholm/Octa_S ... =23_10&w=3
och https://www.blocket.se/hela_sverige?q=s ... &l=0&md=th

och de verkar ju vara väldigt användbara. Men, då är ju ändå pedalerna kvar på golvet.


Beställ en multikabel från tysken. En med 16 tele-tele (eller två med 8 ). Då kan du använda blocketprylarna och sätta pedalerna på hyllan. Ja, wahwahn blir väl svår att flytta.
Raggarlösning? Jovisst men det funkar.

Mer slickt vore förstås något slags ethernet- eller blåtandskopplad switcher som står på hyllan i racket, den också.



Tack för tips. Kan vara en lösning.

https://www.thomann.de/se/cae_multicore_10m.htm


05 Feb 2018, 23:18
Profile

Joined: 28 Aug 2013, 16:49
Posts: 1078
Location: Stockholm
Post Re: Switcher/looper- hur funkar det?
Största fördelen förutom att slippa en massa pedutter på golvet är att signalkedjan kortas eftersom effekterna patchas in.
Väljer man en MIDI-lösning är det bekvämt att programmera in olika kombinationer för respektive ljud så man slipper köra ett stepp-solo för varje byte.
Jag har tidigare använt Voodoo Labs GCX/Ground Control 2 med bra resultat.
Av någon anledning fick jag för mig att bygga ett konventionellt pedalbord efter sommaren förra året, det suger big time i jämförelse på alla sätt :evil:
Därför ska jag, idag faktiskt, bygga tillbaks någon form av MIDI-variant.

_________________
Skill is nothing without style


06 Feb 2018, 11:56
Profile
User avatar

Joined: 08 Jan 2010, 17:14
Posts: 1444
Location: Kumla
Post Re: Switcher/looper- hur funkar det?
Det finns ju en hel del olika alternativ.
Många använder ju (som Dr.Drygh nämnde)
Voodoo Lab GCX Audio Switcher http://www.voodoolab.com/gcx.htm
och deras Ground Control för att styra pedalerna/looparna http://www.voodoolab.com/gcontrolpro.htm

Finns ju även RJM med effect gizmo, och mini effect gizmo beroende på hur många loopar man behöver.
http://www.rjmmusic.com/products/effect-gizmo/

Vill man även kunna syra funktioner så finns det burkar för det också som tex, Voodoo Lab Control switcher och RJM Mini Amp Gizmo.

De flesta burkarna går att styra via vilket midibord som helst, om man tex inte vill ha ett som är så stort som Ground Control.
Finns även en del av de loopswitchar som man normalt har på sitt pedalbord som går att styra via ett separat midipedalbord, om man skulle vilja.

Så det finns många vägar att gå....

_________________
http://www.pigsinspace.se


06 Feb 2018, 16:02
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.