View unanswered posts | View active topics It is currently 18 Jun 2018, 07:48Reply to topic  [ 2 posts ] 
NGD! NAD! 
Author Message
User avatar

Joined: 04 Mar 2009, 19:48
Posts: 393
Location: Oskarshamn
Post NGD! NAD!
Blev förra veckan med P90. Efter att i princip enbart spelat på humbuckers hittade jag en PRS SE Soapbar från 2003 till en billig peng på blocket, och slog till direkt! Samtidigt passade jag också på att skaffa mig en förstärkare för enbart hemmabruk, och valet föll efter lite velande på en Blackstar ID Core Beam.

Hur låter och känns det då? Gitarren både känns och låter bra. Resonant och väldigt lätt i kroppen utan att bli framtung. Fina band och bra känsla i halsen. Jag har också en PRS Core CU24, och i ett blindtest skulle jag ha haft väldigt svårt att känna skillnad på dem rent kvalitetsmässigt. Har hört att SE-modellerna dras med problem att hålla stämningen pga översadeln men det är inget jag märkt så mycket av än. Misstänker att en tidigare ägare eventuellt har filat till den. Mickarna låter P90 och bra, även om de inte har samma klarhet som de i min CU24, där man får ett kristallklart ljud även när man drar ner på volymkontrollen. Jag har dock inte jämfört me någon annan P90-gitarr. Att mickarna brummar så mycket är jag inte riktigt van vid, men det är väl mer ett P90-problem rent allmänt vad jag förstått.

Blackstarstärkaren passar perfekt för det jag vill ha ut av den, dvs hemmalir. Den låter förmodligen inte lika bra som en rejäl rörstärkare, men jag har å andra sidan aldrig spelat på en "riktig" Marshall eller Mesa Boogie, så jag vet inte heller hur bra det kan låta. Det jag framförallt gillar med min lilla Blackstar är att jag upplever en bra basrespons till skillnad från när jag drar ner min Ibanez TSA15 + pedaler till en acceptabel ljudnivå för lägenhet. Jag kan koppla in min telefon via bluetooth och spela med i låtar från Spotify, och kan således också använda den som vilken bluetooth-högtalare som helst. Väldigt bra att även ha förstärkarmodeller för bas och akustisk gitarr, då jag helt plötsligt slapp köpa in en övningsförstärkare för bas. Hörlursutgången tycker jag också låter okej och inte så "geting-aktig" som andra modeller jag testat gör när man kopplar in lurar.

Jag jämförde den i butik med en Yamaha THR10/10X och tyckte då att den lät bättre än den vanliga THR10, men att THR10X hade ett eller två sound som var vassare, framförallt de mer Marshallaktiga simuleringarna (jag spelar mest hårdrock i spannet AC/DC-Metallica). Nackdelen med en THR10X är ju dock att man går miste om en simulering anpassad för att koppla in en akustisk gitarr. THR-modellerna kostade också ca 1000 kr mer, vilket på en så pass billig produkt är ganska stor skillnad (3000 kr vs 2000 kr). Jämförde också med en Boss Katana 50, men även på 0,5w-läget tyckte jag den lät alldeles för mycket eller för tunt när man drog ner den till acceptabel ljudvolym. Visst, det är svårt att repa eller gigga med Blackstaren, men det har jag ju en annan rigg för.

Så summa summarum är jag helnöjd med mina nya prylar! Och allt detta till ett sammanlagt pris på ca 4500 kr :)

Image

_________________
Tearing down the walls of eternity


08 Jun 2017, 18:31
Profile
User avatar

Joined: 27 Dec 2007, 16:22
Posts: 2399
Location: växjö
Post Re: NGD! NAD!
Som smålänning så är alltid ett lågt pris vacker musik i våra öron! :D
Skämt å sido som slaktaren sa: Det där ser ju ut att vara riktigt sjysta grejer! Dom PRS SE jag klämt på har varit mycket trevliga! Gillar verkligen den rena, enkla designen och P-90 på en mahogny gitarr är ju helt rätt!
Noja inte över om förstärkaren låter Mesa, Marshall eller inte, det enda som betyder något är att du själv tycker den låter bra!

_________________
pudas


10 Jun 2017, 22:19
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.