View unanswered posts | View active topics It is currently 19 Oct 2017, 05:32



Reply to topic  [ 14 posts ] 
Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar inte.. 
Author Message

Joined: 28 Apr 2008, 10:07
Posts: 237
Location:
Post Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar inte..
Footswitchen till min bogner shiva försvann efter sista turnen.

Jag har byggt en egen, enligt bild. Den funkar, dvs den switchar kanal med ena fotbrytaren och slår på boost med den andra.
Så långt är allting fint..

Image

Men, Jag skulle tycka det var trevligt om jag även kunde koppla in lysdioder i paketet.
Problemet är att jag inte fattar hur jag skall få fram ström på rätt sätt.

Mäter jag nu, så kommer lysdioderna lysa när distkanalen är av och boosten är av.. Precis tvärtemot hur jag önskar.
När jag slår på switcharna nu så finns det ingen ström att mäta någonstans...

misstänker att jag tänker fel, och att det finns en enkel lösning, men kan fan inte klura ut den själv..

Vid googling hittar jag bara folk som haft samma problem o ingen lösning.. Någon som kan bistå?


20 Apr 2017, 14:28
Profile ICQ YIM WWW
User avatar

Joined: 17 Jul 2014, 02:10
Posts: 683
Location: i stora Hultet
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Ska inte footswithchen till shivan ha tre väljare, kanal - boost - reverb?


20 Apr 2017, 15:27
Profile
User avatar

Joined: 17 Jul 2014, 02:10
Posts: 683
Location: i stora Hultet
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
I och med att det bara finns tre ledare, ska inte dioderna kopplas i serie med switchen?

Image

Image


Last edited by dirt on 20 Apr 2017, 22:09, edited 1 time in total.



20 Apr 2017, 15:49
Profile

Joined: 28 Apr 2008, 10:07
Posts: 237
Location:
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Jo, till de toppar som har reverb, men det har inte min.. Det är en monotelel som går in i egen brytare på stärkaren.

Alla bogners fotkontroller kommer med switch för reberb, men det gör den bara onödigt stor. Man kan därför köpa eftermarknadsswitchar som inte har det,

Orginalswitchen innhåller även ett långt kretskort som gör något jag inte begriper..

Jag skulle kunna lösa det med ett batteri såklart, men det känns onödigt då det kommer in 12,12 friska volt i stereojacket nu..

Hmm.. Jag ska se om jag kan bena ut ditt schema.. Tack!


20 Apr 2017, 15:51
Profile ICQ YIM WWW
User avatar

Joined: 17 Jul 2014, 02:10
Posts: 683
Location: i stora Hultet
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Finns en annan variant för att switcha två olika saker med bara två ledare, se nedan. Inklusive indikering. Kan ju vara någon sån lösning också. Verkar svårt att hitta om Shivan..

Dem skickar olika spänningsnivåer beroende på vilken funktion som är till. Tror mer på den första varianten i tidigare inlägg.
Image


20 Apr 2017, 15:54
Profile

Joined: 28 Apr 2008, 10:07
Posts: 237
Location:
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Jag är ingen hejare på elektronik.. Men jag ska provkoppla enligt ditt första schema så snart jag hinner o återkommer sen,, tack!


20 Apr 2017, 16:15
Profile ICQ YIM WWW
User avatar

Joined: 17 Jul 2014, 02:10
Posts: 683
Location: i stora Hultet
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Tänk bara på att dioderna är polariserade, ifall det inte funkar första gången!


20 Apr 2017, 16:40
Profile

Joined: 28 Apr 2008, 10:07
Posts: 237
Location:
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Om polariserade betyder att de har en anod o katodsida så är jag med på det.

Har kopplat in en Led med motstånd (kan det heta resistor kanske)? på katodsidan enligt schemat för 5150 utan lyckat resultat..
Ska laborera lite med värdet på motståndet, valde ett som lyste rätt svagt med ett 9v batteri eftersom bognern skickar 12v.
Men jag misstänker att det ändå kommer lysa tvärtemot vad jag önskar..


20 Apr 2017, 21:04
Profile ICQ YIM WWW
User avatar

Joined: 17 Jul 2014, 02:10
Posts: 683
Location: i stora Hultet
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Du ska antagligen inte ha något motstånd i och med att signalen tillbaks till stärkaren ska dra/göra nått i den änden när du switchar. Det är i stärkaren strömbegränsningen sitter. 5150-schemat har inga motstånd/resistorer. Det är bara två dioder och två switchar.

Japp, menade katod och anod men om du vet att det är +12V och vart det kommer så vet du ju åt vilket håll dioden ska sitta.


20 Apr 2017, 22:04
Profile
User avatar

Joined: 17 Jul 2014, 02:10
Posts: 683
Location: i stora Hultet
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Fick du till det? :)


21 Apr 2017, 21:48
Profile

Joined: 28 Apr 2008, 10:07
Posts: 237
Location:
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Har inte hunnit med det ännu tyvärr.. kanske i morgon.. tack för omtanken!


21 Apr 2017, 22:38
Profile ICQ YIM WWW

Joined: 28 Apr 2008, 10:07
Posts: 237
Location:
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Tack som fan! utan motstånd hoppade allt igång direkt.. Det är tydligt att jag inte ska försöka tänka själv..

Nu blev det ett litet motstånd i alla fall, då Jag trodde det skulle se supersnajdigt ut med en lila o en rosa diod - Visade sig att den Rosa var vääälldigt ljusstark, så den fick ett litet ett.
Jag tröttnar efter nästa rep o byter till röda..

Image


24 Apr 2017, 07:19
Profile ICQ YIM WWW
User avatar

Joined: 17 Jul 2014, 02:10
Posts: 683
Location: i stora Hultet
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Kanoners! :D


24 Apr 2017, 09:25
Profile

Joined: 06 Jan 2010, 16:20
Posts: 3627
Location: Boden Norrbotten
Post Re: Elektronikhjälp, koppla footswitch stereotele, fattar in
Ibland är ljudbojen grymt som forum som nu :-)

_________________
Det är aldrig försent att ge upp


24 Apr 2017, 15:11
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 14 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.