View unanswered posts | View active topics It is currently 23 Jun 2018, 00:46Reply to topic  [ 6 posts ] 
zoom processor tillbehör 
Author Message

Joined: 14 Sep 2011, 13:47
Posts: 490
Post zoom processor tillbehör
Med risk för att bli tjatig om de zoomgrejjor jag själv är så nöjd med.
Snart kommer en tredjeparts midicontroller som gör det möjligt att bekvämt bläddra i bibloteket, ansluta flera controllers och att koppla upp sig med nallen för att både konfigurera midi och, verkar det som, editera signalkedjor direkt från telefon eller platta via Blåtand. Den går att bygga ut med fler enheter om man behöver detta. Från fyra upp till tolv switchar beroende på hur mycket man bygger på den. Funkar till ms50, ms70, g3, g5, och domdär plastiga g1n osv
Har bl a en ms 50 som nu plöstligt får en mycket bättre användbarhet. Möjligheten att koppla till expressionspedal och extra switchar för att kontrollera enskilda effekter i patchen är guld värt. Fortfarande kan man använda den som singeleffekt på ett pedalbord eller som ensam processor med några ljud för PA, lånestärk eller vad man nu hamnar inför. Ryms i jackfickan. Använder controllerpedal i g3 och g5 för att styra en kombinerad comp/OD i patchen. Clean to mean. Med ett tramp går man från rent ljud till dynghäng och alla gaingrader däremellan. Med midiburken kan jag alltså göra samma sak med ms50 om jag vill.

Kolla fejjan: "zoom pedal interface".


13 Feb 2017, 09:40
Profile

Joined: 11 Jan 2008, 21:42
Posts: 2076
Location: stockholm
Post Re: zoom processor tillbehör
Antar att det är den här:
https://www.youtube.com/watch?v=QrC3nqqZYAI

Men det verkar ju sjukt fippligt? Ska du inte satsa på någon multieffekt i lite högre klass? Kan tänka mig att om du gillar ljudkvalitén i dom där små zoompedalerna att t ex en boss gt-100 eller pod hd500x skulle vara kanon. Hittar man ju ofta beggade också.


14 Feb 2017, 23:23
Profile

Joined: 14 Sep 2011, 13:47
Posts: 490
Post Re: zoom processor tillbehör
Det lite unika med dessa är att du bygger signalkedjan helt fritt. Vill man ha sex ds1-or efter varandra går detta finfint.
Ms50-an får med midienheten mycket stor flexibilitet. Förutom att använda ms50 singel så kan man nu styra enskilda effekter med switchar och anslutna expressionspedaler. Dessutom verkar man kunna editera i ms-pedalen från uppkopplad mobil eller platta via blåtanden i midimodulen.
Ljudmässigt håller zoomen måttet om man editerar lite. Lyssna på de A/B tester som finns på tuben.
Ingen processor har ett färdigt ljud för alla gitarrer. Det instrument som använts vid tillskapandet av en patch har inte din gitarrs prestanda, någonting skiljer. Därför måste man skruva själv.
Jag har hittat hem med det här systemet. När man väl kommit över inlärningspuckeln på fem minuter är det bara att blåsa på.
Har fått den att låta bra i alla möjliga ljudsystem och anslutningar. Accu-simmen får min elgitarr att låta maranata på halsmicken för ackordskomp. Med rätt chorus till blir den en 12-strängad. Har hittat en kombinerad comp/OD som jag styr med expr.pedal till min g3. Från rent till dynghäng och allt däremellan med ett tramp på gaspedalen. med midin till ms50-an kan jag göra samma med den.


15 Feb 2017, 10:03
Profile

Joined: 11 Jan 2008, 21:42
Posts: 2076
Location: stockholm
Post Re: zoom processor tillbehör
Javisst, jag förstår. Tycker bara att det låter som att den gör som vilken multieffekt som helst. Men att man borde kunna hitta bättre än just dom små zoom.. Istället för att komplettera med extra controller.
Har själv haft många olika, boss, line6 osv. Gillar också multieffekter faktiskt. Kör ofta på en Boss gt-100 som man ser ute beggad nu och då. Effekterna är kanon, layouten är bra, man kan ordna effekterna som man vill osv.


15 Feb 2017, 20:45
Profile

Joined: 14 Sep 2011, 13:47
Posts: 490
Post Re: zoom processor tillbehör
Vet inte hur många multieffekter som har flexibla lägen för allt i effektkedjan. Jag tycker den låter bra om man ägnar ljudsnickrandet lite tid. Den är flexibel och enkel att jobba med och hyfsat stadig i ett kompakt format. Även behaglig för plånboken inte minst.
Har som sagt både zoom g3 och g5 också som ju är mera fullstora processorer men har upptäckt värdet av att ibland ha nåt litet enkelt i giggbagen som ändå är en swizz army knife för alla förhållanden. Att plussa på med en midiburk är inte så ansträngande och ökar användbarheten för vissa tillfällen.


21 Feb 2017, 14:45
Profile
User avatar

Joined: 03 Jan 2008, 12:21
Posts: 6558
Location: Malmö
Post Re: zoom processor tillbehör
Jag instämmer i hyllningarna till MS 50G, den är extremt användbar och de allra flesta effekterna låter bra, en del som reverb fenomenalt bra.
Jag har programmerat in en massa enskilda effekter, som jag inte har på pedalbordet, som phaser, Boss CE-1 och utflippade delays.
Förra årets bästa pedalköp utan jämförelse, just för att den kan så mycket och tar så liten plats.

Så, den nya "mojängen" är inget jag behöver.... men ändå....


21 Feb 2017, 19:59
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.