View unanswered posts | View active topics It is currently 22 May 2018, 14:07Reply to topic  [ 1 post ] 
Keyboardist / Hammond till bluesrock i Skåne 
Author Message

Joined: 05 Aug 2010, 10:41
Posts: 89
Location: Hörby
Post Keyboardist / Hammond till bluesrock i Skåne
Provar att nå ut även här.. Hittar inget bra forum för Hammondlirare... :-( Kanske någon här känner någon som känner någon?

Vi är ett hyfsat etablerat bluesband i mellanskåne som nu söker ny keyboardist (Hammond framförallt).

Du måste verkligen inte vara superrutinerad, du får till och med vara lite rostig. Om du är 17 år eller 65 spelar oss ingen roll. Det är din kärlek, eller åtminstone nyfikenhet, till genren - och din musikalitet - som är det viktigaste.

Vi repar för att spela ute, men vi planerar inte att bli heltidsmusiker (det är emellertid fullt möjligt att vi i smyg drömmer om det ;-)). Vi siktar på ett gig var eller varannan månad. Vi repar en kväll i veckan, disciplinerat.

Vi har spelat tillsammans i många år och har hittat en musikalisk inriktning och ett sound. Kärnan i det vill vi försöka hålla fast vid även med nya bandmedlemmar, även om vi samtidigt räknar med att nya medlemmar får, och ska, påverka både sound och repertoar. Vi har regelbundet spelat runt om i Skåne under 2013 och 2014 och har börjat bygga upp både publik och namn. Vi har blues- och bluesrockcovers som bas. När vi blivit tajta och börjar spela ute ihop så kan vi sedan expandera repertoaren med mer egenskrivet material. Vi andra är i 40-50-årsåldern. Din ålder kan som sagt kvitta.

Vi gillar Stevie Ray Vaughan, Mark Knopfler, Dire Straits, Eric Clapton, John Mayer Trio, Jimi Hendrix, Gary Moore, Aynsley Lister, Henrik Freischlader, Popa Chubby, Philip Sayce, mfl. Ju fler av dessa du är bekant med desto bättre. Vi tror dessutom att du gillar några av de klassiska Hammondgudarna i genren. Reese Wynans kanske, eller varför inte Jon Lord?

Vi älskar både snabbare och mer långsam blues, med massor av känsla. Hammondputter och levande, dynamiska orgelmattor i bakgrunden är avgörande för soundet i de låtar vi har i repertoaren. Men vi vill också att Hammonden ska få en helt central plats; gott om utrymme för improvisation och långa Hammondsolopartier således, jämte all gitarronanin.

Låter det kul? Skriv några rader! Vi svarar och ger dig några länkar till inspelningar där du kan höra och se vår gamla sättning live. Det finns massor på youtube och soundcloud. Det är bra om du också kan skicka oss några inspelningar och exempel på hur du låter.

Vi har replokal i Höör.

Länkar:
https://www.youtube.com/user/UpmanBluesband
http://www.upmanblues.com
http://www.facebook.com/upmanblues

Skicka ett PM!

_________________
Mitt band: http://www.upmanblues.com
Så här låter vi: http://www.youtube.com/watch?v=4B_PDaTKSAQ


24 Feb 2015, 00:16
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.